RODO

W związku z wejściem z dniem 25 maja 2018 r. przepisów dotyczących ochrony Twoich danych osobowych RODO (Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych) w kilku słowach wyjaśniamy jak i dlaczego przetwarzamy Twoje dane.  
 
KTO JEST ADMINISTRATOREM TWOICH DANYCH?  
Administratorem jesteśmy bezpośrednio my, czyli Bartosz Jabłoński Marketing Inwestycyjny z siedzibą w Katowicach 40-018 ul. Graniczna 57C/88.
 
DLACZEGO PRZETWARZAMY TWOJE DANE?  
Twoje dane służą nam do kontaktu związanego ze świadczeniem naszych usług oraz realizowaniem zamówień. Kontaktujemy się również w celach informacyjnych i marketingowych (np. newsletter). Twoje dane są nam niezbędne do analityki oraz w przypadku konieczności realizacji usług posprzedażowych (np. gwarancja).  
 
DO JAKICH CELÓW SŁUŻĄ NAM TWOJE DANE?  
-    w celu wykonania umowy o świadczenie usług (tj. realizacji zamówień, rozliczeń, komunikacji związanej z zamówieniem). Podstawą prawną przetwarzania tych danych jest niezbędność ich przetwarzania do wykonania umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO).  - w celu obsługi reklamacji i innych roszczeń (tj. gwarancji, rękojmi, zwrotów i innych roszczeń związanych z współpracy). Podstawą prawną przetwarzania tych danych jest uzasadniony interes Bartosz Jabłoński Marketing Inwestycyjny (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) polegający na zabezpieczeniu informacji o współpracy (historii zamówień, komunikacji z Bartosz Jabłoński Marketing Inwestycyjny, płatnościach) w celu obsługi ewentualnych roszczeń.  
-    w celach analitycznych Podstawą prawną przetwarzania tych danych jest uzasadniony interes Bartosz Jabłoński Marketing Inwestycyjny (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) polegający na wykorzystaniu analiz do wewnętrznego raportowania oraz do poprawy jakości świadczonych usług.  
-    w celu kierowania do Ciebie przez Bartosz Jabłoński Marketing Inwestycyjny treści informacyjno - marketingowych. Podstawą prawną przetwarzania tych danych jest uzasadniony interes Bartosz Jabłoński Marketing Inwestycyjny (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) polegający na dostarczaniu zamówionych treści informacyjno – marketingowych w formie newsletterów, czyli wiadomości przesyłanych drogą elektroniczną, zawierających informacje o aktualnych promocjach, ofertach, konkursach i wiadomościach z branży.     
 
Przetwarzanie Twoich danych w tym celu odbywa się wyłącznie jeśli wyraziłeś zgodę na ich otrzymywanie.  
 
JAK DŁUGO PRZECHOWUJEMY TWOJE DANE?  
Twoje dane przechowujemy tak długo, jak długo są niezbędne do realizowania powyższych celów lub do momentu, gdy wyrazisz sprzeciw wobec ich przetwarzania.
Twój sprzeciw nie ma wpływu na przechowywanie przez nas danych w celu realizacji obowiązków księgowych i podatkowych, przez czas ich trwania, oraz ze względu na bezpieczeństwo prawne do czasu przedawnienia ewentualnych roszczeń.  
 
KIEDY I JAK MOŻESZ WYCOFAĆ ZGODĘ?  
Zgodę możesz wycofać w każdym momencie. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Jeśli chcesz wycofać zgodę na przetwarzanie danych osobowych prosimy o wysłanie e-maila na adres iod@jablonski.co  
 
KOMU UDOSTĘPNIAMY TWOJE DANE?  
W związku z usługami, jakie świadczą dla Bartosz Jabłoński Marketing Inwestycyjny podmioty zewnętrzne, podmioty te mogą uzyskać dostęp do Twoich danych osobowych. Te podmioty, to zamawiający, dostawcy usług, w tym usług informatycznych, operatorzy pocztowi, kurierzy, operatorzy płatności, dostawcy usług doradczych i prawnych oraz inni podwykonawcy.  
 
JAKIE MASZ PRAWA?  
W każdym momencie możesz uzyskać informację w jaki sposób i w jakim zakresie przetwarzamy Twoje dane osobowe, a także możesz zażądać dostarczenia kopii Twoich danych, jakie posiadamy. Możesz zażądać poprawy swoich danych osobowych (zarówno w przypadku błędnych danych, jak i konieczności poprawy), usunięcia ich z naszego systemu (jeśli nie mamy podstaw do dalszego ich przetwarzania), lub ograniczenia przetwarzania. Możesz zażądać przekazania Twoich danych wybranemu przez siebie administratorowi. Zrobimy to w przypadku, jeśli będzie to technicznie możliwe zachowując wymagane standardy bezpieczeństwa.  
 
CO JEŚLI UWAŻASZ, ŻE NARUSZAMY TWOJE PRAWA?  
Najlepiej po prostu powiedz nam o tym. Staramy się niezwłocznie reagować na uwagi i sugestie naszych Klientów. Możesz skontaktować się z nami listownie pod adresem Bartosz Jabłoński Marketing Inwestycyjny ul. Graniczna 57c/88 40-018 Katowice.
Przysługuje Ci także wniesienie skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Mamy nadzieję, że w sposób czytelny przekazaliśmy informację na temat wprowadzonych działań dotyczących ochrony Twoich danych. Dziękujemy, że jesteś z nami. Zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań, aby z należytą starannością chronić Twoje dane.  
 
z wyrazami szacunku  
Bartosz Jabłoński
Marketing Inwestycyjny

Pliki do pobrania: